Els mesos de maig i juny hem començat una col·laboració amb el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, a través d’un cicle de formacions sobre el Model de Recuperació i la promoció de projectes de Suport Mutu. Una proposta d’actualització de Coneixements orientada a acompanyar un canvi de mirada dels equips professionals, d’acord amb el paradigma actual de les polítiques públiques de salut mental.

El projecte: “Capacitació per a la promoció de la recuperació, la ciutadania i el suport mutu en salut mental“, consisteix de dos tallers teoricopràctics , de 10 hores en total.

* El Model de Recuperació.

* El Suport Mutu en salut mental.

Dels tres primers cicles han participat 46 professionals de l’àmbit comunitari (1 cicle) i d’infermeria de les unitats d’aguts i subaguts (2 cicles).

Una característica distintiva de la formació és que s’ha ofert en Primera Persona; és a dir, és una capacitació donada per les mateixes persones amb l’experiència del trastorn mental. La importància d’aquesta inversió de rols rau en que permet aprendre tant dels conceptes que es reben com de les experiències compartides que es viuen. En aquest sentit, combina tant l’aprenentatge conceptual com l’experiència vivencial.

Seguirem la col·laboració amb el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, acompanyant un procés de canvi orientat des del Model de Recuperació i l’Atenció Basada en Drets, amb la mirada de les persones que som usuàries dels serveis.

Si des de la vostra entitat esteu interessades a rebre més informació de la proposta formativa: “Capacitació per a la promoció de la recuperació, la ciutadania i el suport mutu en salut mental“, podeu escriure a activament@activament.org

Comentarios: