Al llarg del mes d’octubre hem ofert la formació “El Model de Recuperació i l’Atenció Basada en Drets. Un canvi de mirada en les polítiques publiques de salut mental”. Una capacitació que ha estat orientada a professionals de l’àmbit comunitari d’AREP.

S’han implementat dos cicles formatius, cadascun de 16 hores de formació, en 4 mòduls que aborden els següents temes:

* L’Estigma en les professionals de salut mental
* L’Empoderament de les persones usuàries de serveis
* El Model de Recuperació en salut mental
* L’atenció basada en Drets.

D’aquests cicles, han participat un total de 30 professionals de Serveis de Rehabilitació Comunitària, Serveis d’Inserció Laboral, Suport a la Vida Independent, Residències i altres recursos comunitaris.

Una característica distintiva de la formació ha estat que s’ha ofert en Primera Persona; és a dir, és una capacitació donada per les pròpies persones amb l’experiència del trastorn mental. La importància d’aquesta inversió de rols radica en que permet aprendre tant dels conceptes que es reben com de les experiències compartides que es viuen. En aquest sentit, combina tant l’aprenentatge conceptual com l’experiència vivencial.

Una experiència enriquidora també per a les persones que hem fet de formadores i que esperem enfortir amb properes col·laboracions.

Per a més informació sobre aquesta formació, podeu escriure’ns al correu activament@activament.org o trucar-nos al telèfon 600 687 634.

Comentarios: