El passat divendres 7 de juny ha conclòs el cicle de formacions professionals de la Fundació els Tres Turons, entitat que treballa per a la promoció i el suport a la salut mental comunitària a la ciutat de Barcelona.

Amb el projecte: “Sensibilització i Capacitació per a la Promoció de la Recuperació i la Ciutadania en Salut Mental“, s’ha ofert una formació teoricopràctica de 16 hores, en 4 mòduls, que aborden els següents temes:

* L’Estigma en les professionals de salut mental
* L’Empoderament de les persones usuàries de serveis
* El Model de Recuperació en salut mental
* L’atenció basada en Drets.

D’aquests cicles, oferts a grups de 12-15 persones, han participat més de 50 professionals de Serveis de Rehabilitació Comunitària, Pla de Serveis Individualitzats, Serveis Pre-laborals, Serveis d’Inserció Laboral, Suport a la Vida Independent i altres recursos comunitaris.

Una característica distintiva de la formació és que s’ha ofert en Primera Persona; és a dir, és una capacitació donada per les mateixes persones amb l’experiència del trastorn mental. La importància d’aquesta inversió de rols radica que permet aprendre tant dels conceptes que es reben com de les experiències compartides que es viuen. En aquest sentit, combina tant l’aprenentatge conceptual com l’experiència vivencial.

Seguirem la col·laboració amb la Fundació dels Tres Turons, acompanyant un procés de canvi orientat des del Model de Recuperació i l’Atenció Basada en Drets, amb la mirada de les persones que som usuàries dels serveis.

Si des de la vostra entitat esteu interessades en rebre més informació de la proposta formativa: “Sensibilització i Capacitació per a la Promoció de la Recuperació i la Ciutadania en Salut Mental”, podeu escriure a activament@activament.org

Comentarios: