El divendres 19 de juliol, a les 18 hores, presentem al nostre CineFòrum la pel·lícula “Family Life”. Posteriorment farem un debat en companyia de Dau Garcia Dauder, activista feminista i docent de psicologia social de la Universitat Rei Juan Carlos (Madrid).

Roland Laing és reconegut com una de les figures més representatives del moviment antipsiquiàtric de mitjans del segle XX. Entre altres qüestions, va investigar com algunes dinàmiques familiars contribuïen a generar i/o cronificar problemes de salut mental.

Això queda representat en la història de Janice, personatge principal de la pel·lícula Family Life, dirigida pel cineasta britànic Ken Loach en 1971. Janice és una dona obligada a renunciar al seu desig de ser mare i posteriorment tancada a un hospital psiquiàtric, sobremedicada i intervinguda a través d’electroxocs. Com a alternativa a la deshumanització, es troba amb la comunitat terapèutica de Laing i avança per un llarg camí d’intervencions psiquiàtriques i psicoterapèutiques decidides principalment per la família.

Family Life és una de les pel·lícules més representatives de les transformacions i crítiques de la psiquiatria, i també de com s’han obviat alguns dels determinants socioculturals de gènere en el desenvolupament dels nostres malestars. Permet preguntar-nos, per exemple: de quina manera afecten els macro i microsistemes a la nostra salut mental? Com es relacionen les demandes i rols de gènere amb els nostres malestars? Com s’invisibilitza i, de vegades, es reprodueix tot això en els nostres contextos més pròxims?

El divendres 19 de juliol, a les 18h, al Casal de Barri Can Portabella (C/ de Virgili, 18), Barcelona. Convidem també a les crispetes. Una activitat lliure i gratuïta. Us hi esperem!

Comentarios: