[:ca]

El proper dissabte 25 de maig, ActivaMent Girona organitza una sortida cultural, proposada per la comissió d’excursions. Es tracta de la visita a les Ruïnes d’Empúries a l’Alt Empordà.

Empúries és un dels escenaris privilegiats de la nostra història. Porta d’entrada de la cultura grega i romana a la península Ibèrica, Empúries és un jaciment excepcional, on conviuen les restes d’una ciutat grega -l’enclavament colonial d’Empòrion- amb les d’una ciutat romana, l’antiga Emporiae, creada a inicis del segle I aC sobre les estructures d’un campament militar romà instal·lat durant el segle anterior. Empúries constitueix així un lloc privilegiat per entendre l’evolució de l’urbanisme grec implantat a l’extrem occidental de la Mediterrània, així com per analitzar l’urbanisme romà del període final de la República i la seva transformació posterior durant l’època imperial.

Empúries es troba al municipi de l’Escala, davant del mar, al sud de la badia de Roses, qualificat per la UNESCO com una de les més boniques del món. Durant la visita podreu trepitjar els carrers de la ciutat grega i de la ciutat romana, delectar-vos amb els mosaics que decoraven els terres de les cases benestants o demanar un desig al déu Esculapi, que vetllava per la salut dels emporitans. Un petit museu mostra una selecció dels objectes trobats durant les excavacions, testimonis de la vida a la ciutat: joguines infantils, joies i estris personals i domèstics, pintures.

Comptem que la visita durarà unes dues hores aproximadament. Després de la visita anirem tots a fer un entrepà a Sant Martí d’Empuries.

Aquesta és una activitat gratuïta i oberta a totes les persones que vulguin participar. Hi haurà un punt de trobada, a Fontajau, a Girona, a les 10h del matí, i un altre a les 11h davant l’entrada de les ruïnes. És important arribar puntual als punts de trobada. El temps d’espera màxim serà de quinze minuts.

El preu de les entrades és de 5,5 € la tarifa general i gratuït amb el carnet del certificat de discapacitat.

Si estàs interessat en participar, tens de temps per apuntar-te fins al divendres 24 de maig (inclòs). Per confirmar la teva assistència, pots escriure a girona@activament.org o bé trucar al telèfon 618027823.

[:es]

El próximo sábado 25 de mayo, ActivaMent Girona organiza una salida cultural, propuesta por la comisión de excursiones. Se trata de la visita a las Ruinas de Ampurias en el Alto Empordà.

Empúries es uno de los escenarios privilegiados de nuestra historia. Puerta de entrada de la cultura griega y romana en la Península Ibérica, Ampurias es un yacimiento excepcional, donde conviven los restos de una ciudad griega -l’enclavament colonial de Emporion- con las de una ciudad romana, la antigua Emporiae, creada a inicios del siglo I aC sobre las estructuras de un campamento militar romano instalado durante el siglo anterior. Ampurias constituye así un lugar privilegiado para entender la evolución del urbanismo griego implantado en el extremo occidental del Mediterráneo, así como para analizar el urbanismo romano del periodo final de la República y su transformación posterior durante la época imperial.

Ampurias se encuentra en el municipio de L’Escala, frente al mar, al sur de la bahía de Roses, calificado por la UNESCO como una de las más bonitas del mundo. Durante la visita podrá pisar las calles de la ciudad griega y de la ciudad romana, deleitaros con los mosaicos que decoraban los suelos de las casas acomodadas o pedir un deseo al dios Esculapio, que velaba por la salud de los Ampurianos. Un pequeño museo muestra una selección de los objetos encontrados durante las excavaciones, testigos de la vida en la ciudad: juguetes infantiles, joyas y enseres personales y domésticos, pinturas.

Contamos que la visita durará unas dos horas aproximadamente. Tras la visita iremos todos a hacer un bocadillo a iris de Ampurias.

Esta es una actividad gratuita y abierta a todas las personas que quieran participar. Habrá un punto de encuentro, en Fontajau, en Girona, a las 10h de la mañana, y otro a las 11h ante la entrada de las ruinas. Es importante llegar puntual a los puntos de encuentro. El tiempo de espera máximo será de quince minutos.

El precio de las entradas es de 5,50€ la tarifa general y gratuito con el carné del certificado de discapacidad.

Si estás interesado en participar, tienes de tiempo para apuntarte hasta el viernes 24 de mayo (incluido). Para confirmar tu asistencia, puedes escribir a girona@activament.org o bien llamar al teléfono 618 027 823.

[:]

Comentarios: