El dimarts 25 de juny, de 17 a 20h, ActivaMent Granollers us ofereix un Taller de Drets i Salut Mental, basat en la Convenció sobre els Drets de les persones amb Discapacitat. Una formació que ens proposa reflexionar sobre la relació que hi ha entre salut mental i vulneració de drets, i quins en són els efectes sobre l’exercici de la nostra ciutadania. Coneixerem el Model Social de la Discapacitat, els principis de l’Atenció basada en Drets i la seva importància per al procés de recuperació.

Contingut:

* DDHH i Salut Mental: Relació entre els Drets Humans i la Salut Mental. També explicarem per què parlem de “discapacitat psicosocial”, quin és el model social-relacional per entendre-la, i quin marc legal protegeix els DDHH dins aquest àmbit.

* Vulneracions habituals: Les vulneracions més habituals dins dels serveis assistencials, segons la Guia de Drets en Salut Mental elaborada per ActivaMent per a la Federació Veus.

* Recursos i materials de consulta: Quins recursos, materials i documents podem utilitzar per reclamar el respecte dels nostres DDHH.

Una formació a càrrec de Grecia Guzmán, psicòloga social, doctoranda a la Universitat Autònoma de Barcelona en temes de gènere, drets i salut mental.

La formació està orientada tant a persones usuàries o ex-usuàries de serveis, com als seus familiars i als professionals de salut mental interessats en apropar-se al model d’atenció basat en drets. El taller s’emmarca dins del projecte d’Erasmus+: “TRUST“, desenvolupat a Catalunya per Spora. I s’ofereix per part d’ActivaMent, entitat autogestionada per persones amb l’experiència del trastorn mental.

Una activitat gratuïta amb inscripció. Per inscriure’s, cliqueu el formulari d’inscripció. Si teniu algun dubte, podeu trucar al Centre Cívic Nord, en horari de tarda, al telèfon 938406069, o escriure al correu granollers@activament.org.

Comentarios: