Coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental, la Delegació d’ActivaMent Vallès Occidental, ha participat en la presentació oficial del Pla Antiestigma de Terrassa. El passat 10 d’octubre, la Maria Lomascolo, d’Obertament, la Mònica Polo, Regidora de Salut de l’Ajuntament de Terrassa, i la nostra companya Maria Aran, Vocal territorial d’ActivaMent Delegació Vallès Occidental, van fer la presentació del Pla Antiestigma en Salut Mental, un programa local que lluita contra l’estigma social de les persones amb una experiència del trastorn mental.
La Maria Aran va recalcar en la seva ponència la importància de desmuntar prejudicis en salut mental a través de les experiències de històries de vida i contactes directes amb les persones que tenim un trastorn mental (de fet 1 de cada 4 el té, ha tingut o tindrà al llarg de la seva vida). I també, que s’ha de promoure l’activisme de les pròpies persones amb una experiència del trastorn mental, per combatre l’estigma.
En aquest acte es va presentar el present, passat i futur d’aquest Pla Antiestigma. Sobre el passat recent, es va fer un Estudi a partir d’una enquesta a 700 persones sobre l’estigma social a Terrassa, implementada per Obertament amb el suport de la Taula de Salut Mental de Terrassa. Les dades ho demostren: el 70% dels egarencs no viuria amb una persona amb trastorn mental. Les dades demostren que els prejudicis encara són massa presents, i que cal dissenyar i implementar aquest Pla Antiestigma Local per realitzar formacions, informacions i sensibilitzacions a col·lectius diana, com els periodistes de mitjans de comunicació, els adolescents i joves, els professionals de l’àmbit sanitari, etc.
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=BZQb35QpY9I&t=8s[/embedyt]
Per més informació: vallesoccidental@activament.org