El divendres 11 d’octubre, us convidem a reflexionar amb ΚΛΕΙΣΑΜΕ (tancat, en grec). Projecció de la pel·lícula i conversatori amb presència de la directora, Sol Prado.

ΚΛΕΙΣΑΜΕ és un curtmetratge que forma part de la investigació de la directora Sol Prado, activista en diversitat psicosocial i ex-migrant irregular, centrada en el cas de l’illa de Leros, Grècia. Ocupada pels italians entre la primera i segona Guerra Mundial, l’illa esdevenir una presó per a presos polítics durant la Guerra Civil i la posterior dictadura militar grega. Després, va ser re-funcionalitzada com un hospital psiquiàtric entre els 70s i 2000s, l’illa en l’actualitat és un camp de refugiats, enclavat com una mena d’irònica “caixa xinesa” en una destinació turística. Aquesta condensació demostra una seqüència històrica que connecta per juxtaposició: arquitectura i cos, poder farmacològic i construcció de subjectes disciplinats.

Una activitat organitzada per activament, dins dels esdeveniments realitzats amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, amb el suport de la Taula de Salut Mental de Sant Andreu. El Divendres 11 d’octubre, a les 18h, a la Biblioteca Bon Pastor (C/ de l’Estadella, 64), Barcelona. Més informació: activament@activament.org.

Comentarios: