Aquest cap de setmana, arriba una nova activitat de les: “Les Sortides Culturals”, amb una visita guiada a l’exposició “Una habitació pròpia a Púbol, de la Fundació Gala Salvador Dalí. El dijous 26 de juliol, a les 18h, al Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Gala, nascuda en una família d’intel·lectuals de Kazan (Rússia), va viure la seva infantesa a Moscou. Instal·lada a Suïssa, va conèixer Paul Éluard, amb qui es va traslladar a París i va contactar amb els membres del moviment surrealista, com ara Max Ernst. El 1929 viatja a Cadaqués, on coneix Dalí, de qui s’enamora i amb qui comença una vida en comú. S’exilien vuit anys als Estats Units i a la tornada viuen entre Portlligat, Nova York i París.

L’exposició explora la vida d’aquesta dona enigmàtica i intuïtiva, mundialment coneguda per ser la dona de Salvador Dalí i la seva musa, però veurem com tenien també la autoria compartida d’algunes obres.

Una activitat oberta a totes les persones que vulguin participar. L’entrada general és de 5’60€ o de franc (amb carnet de discapacitat, majors de 65 o aturats). Interessades, escriure a art@activament.org.

Comentarios: