El proper dimecres, 17 d’octubre us convidem al taller: Quins son els drets de les persones que patim un problema de salut mental?, a càrrec de Beatriz Pérez (especialista en drets de la Univesitat Autònoma de Barcelona i vocal de recerca d’ActivaMent), Maribel Catalán (vocal de la Delegació ActivaMent Gramenet) i Carlos Bolumar (company i soci de la nostra entitat).

La vulneració dels drets humans és un important factor de risc per viure problemes de salut mental o patiment psicològic i emocional. Alhora és una pràctica més usual del que seria desitjable en l’àmbit institucional, sovint per una manca de reflexió personal i col·lectiva per part de tots els agents de la ciutadania. Paradoxalment, un context d’especial vulnerabilitat per les persones que reben diagnòstics i tractaments de salut mental, és la institució psiquiàtrica i els circuits sociosanitaris d’atenció a la salut mental, en gran part, a causa de l’estigmatització del trastorns mentals i de les persones que els pateixen. Per això és imprescindible la sensibilització a les persones usuàries dels serveis, les famílies, les professionals i la població general, a través de formacions, així com de campanyes, com la posada en marxa per LoComún, per l’abolició de les contencions mecàniques: https://0contenciones.org/.

El taller inclourà: una presentació conceptual sobre drets humans i salut mental, a patir de la Guia de Drets en Salut Mental, realitzada el 2017 per Activament Catalunya Associació i la Federació Veus, de la qual la ponent Beatriz Pérez n’és l’autora; i dues presentacions de històries de vida en primera persona, sobre experiències dins de l’àmbit sociosanitari.

Aquesta activitat d’entrada lliure es realitzarà en el marc dels esdeveniments organitzats al voltant del Dia Mundial de la Salut Mental, del programa d’activitats “Relaxadament: Mes de la salut mental al districte de Sant Andreu”, i ha estat organitzada conjuntament amb els Serveis de Salut Mental d’Adults de Sant Andreu i la Biblioteca Trinitat Vella.

Si vols compartir un espai per conèixer més i parlar sobre drets humans en l’ambit de la salut mental no t’ho perdis. El dimecres 17 d’octubre, a les 18.30h, a la Biblioteca Trinitat Vella (C/ Galicia, 16), Barcelona. Us hi esperem!

Comentarios: