El proper dissabte, 20 d’octubre us convidem a la presentació del llibre: “Otra mirada al sistema de Salud Mental”, escrita per Hugo Rojo i la Xarxa GAM. Un llibre en el que els autors reflexionen sobre les conseqüències de la institucionalització psiquiàtrica, i aporten una mirada sobre la salut mental de denúncia de les opressions del sistema amb petits apunts per a subvertir la coerció dels tractaments psiquiàtrics.

Aquest llibre neix en un context d’expansió de formes d’autoorganització en el món de la salut mental, com són els Grups d’Ajuda Mútua, una de les activitats definitòries de la Xarxa GAM. Es tracta d’un moment de moltes lluites contra les injustícies del sistema psiquiàtric i d’abordatge de la salut mental, liderades pels moviments socials i associatius, i sobretot, en primera persona, és a dir des de les pròpies persones psiquiatritzades. Un del èxits de l’exercici d’aquesta autodeterminació i movilització ha estat el reconeixement col·lectiu del Dia de l’Orgull boig, fixat el 20 de maig i que té com objectiu la visibilització de la nostra lluita.

Una activitat realitzada en el marc dels esdeveniments organitzats al voltant del Dia Mundial de la Salut Mental, del programa d’activitats “Relaxadament: Mes de la salut mental al dristricte de Sant Andreu”, amb la Taula de Salut Mental de Sant Andreu.

Vine a conèixer els autors i una altra mirada de la nostra història recent com a moviment i col·lectiu a la que estem acostumats. El dissabte 20 d’octubre, a les 17h, a la Biblioteca Can Fabra (C/ Segre, 24-32), Barcelona. T’hi esperem!

Comentarios: