ActivaMent Catalunya Associació i ActivaMent Delegació Gramenet hem iniciat aquest octubre un nou projecte de sensibilització i suport mutu amb persones usuàries de la Unitat d’Aguts de l’Hospital de Torribera, del Parc Salut Mar, a Santa Coloma de Gramenet.

Projecte que se suma al voluntariat d’acompanyament individual que els socis i les sòcies de la Delegació de Gramenet porten fent des de l’any 2017 a pacients de llarga estada ingressats a l’Hospital. Totes dues iniciatives formen part del Conveni Marc de Col·laboració entre ActivaMent i la prestadora de serveis en Salut Mental, Parc de Salut Mar.

Aquesta és la segona iniciativa d’aquest tipus que s’implementa a Catalunya. Des de fa any i mig, es fa a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona el projecte pioner de sensibilització en primera persona i suport mutu, d’ActivaMent i altres entitats de salut mental, orientat a usuaris d’unitat d’aguts (curta estada).

A Torribera, el projecte s’ha iniciat aquest mes d’octubre i es farà el primer dimecres de cada mes. Gràcies a l’equip d’infermeria i a les persones activistes de l’equip de sensibilització per creure i continuar compartint les seves experiències de vida, donant esperances a les persones ingressades.

Una experiència de suport mutu on persones que ens hem recuperat i persones que ara mateix estan ingressades compartim per sentir-nos millor, trencar tabús, donar-nos esperança i oferir recursos en vincular-se un cop rebin l’alta. Un espai on compartir l’experiència de salut mental en primera persona ens ajuda a saber que hi ha moltes persones que passen o passem per situacions de patiment, i que un se’n port sortir i viure-ho com un aprenentatge.

Si vols rebre més informació sobre el projecte, pots escriure’ns a: gramenet@activament.org.

Comentarios: