Enviat: Em va donar calfreds que s’estan multiplicant i estic perdent el control, pel poder que tu subministres. És electritzant!

Déu: Serà millor que et preparis, perquè necessito un home i el meu cor està posat en tu. Serà millor que et preparis. Millor que ho entenguis. Amb el meu cor he de ser sincer.

D i E (a la vegada): Estimat, tu ets allò únic que vull, a qui jo vull! Al que necessito, oh ja ho crec!

D: Si estàs ple d’afecte i ets massa tímid per expressar-ho, medita-ho en la meva direcció. Sent el teu camí.

E: Serà millor que et preparis, perquè necessites a un home.

D: Qui em pugui tenir satisfet.

E: Més val que em dongui pressa, si ho he de demostrar.

D: Més val que demostris que la meva fe es justifica.

E: Estàs segur?

D: Si, estic segur des de molt endins meu.

D i E (a la vegada): Estimat, tu ets allò únic que vull, a qui jo vull! Al que necessito, oh ja ho crec!

Aquesta és la traducció literal de l’anglès d’una cançó real. Ara ja podeu canviar “Enviat” por John Travolta y “Déu” por Olivia Newton John i teniu la cançó “You’re the one that I want” de la pel·lícula “Grease”.

Així de fàcil és canviar-li el sentit a les coses. Així és com les interpretava durant el meu brot psicòtic. A aquest tipus d’interpretacions la psiquiatria les anomena “interpretacions equivocades”, però després de passar pel brot psicòtic, he aconseguit trobar-l’hi una lògica i un sentit.

Aquestes interpretacions, en el meu cas, em van dur a trobar significats a coses de la vida real, que només vaig poder trobar amb el conscient i inconscient fusionats. Per mi, això va ser el meu brot psicòtic: una fusió, una mescla entre el món real i el món dels somnis.

Per això el meu llibre, que acaba de sortir a la venda, s’anomena: “La puerta esta abierta. Un viaje al inconsciente”, perquè considero que el meu brot va ser una porta oberta a l’inconscient, al món dels somnis, on vaig poder descobrir coses, que si no fos per aquesta fusió, haurien romàs ocultes per la meva consciència.

Crec que tots tenim una petita part de consciència fusionada amb la inconsciència, de naixement. A l’estar així des que naixem consciència i inconsciència conviuen en plena harmonia.

Quan la consciència va entrar en la inconsciència o al revés, a més a més de com estan des que vaig néixer, es va produir el meu brot. Es va trencar l’harmonia i la consciència es va sentir atacada per l’entrada de la inconsciència i al revés.

Així, aquest tipus d’interpretacions és com interpretava la meva ment quan consciència i inconsciència estaven fusionades més d’allò normal. Era una mescla del significat conscient i del significat inconscient.

El meu llibre el trobareu posant en el buscador de internet: “La puerta está abierta. Un viaje al inconsciente” o “Alfonso Gálvez Rodríguez” i en els resultats us sortiran les pàgines web (si el voleu comprar per internet) i les llibreries en les que està disponible. Està en format físic i digital.

El meu llibre narra els sis mesos que em va durar el brot psicòtic, recollint els moments més importants i explicats en el temps real en què van succeir. També faig un anàlisi, sense influencies, ja que no sóc ni psicòleg, ni psiquiatra. En explicar els esdeveniments en temps real es pot veure l’evolució dels símptomes, o com dic jo, les eines de les que disposa l’inconscient perquè el somni sigui creïble en la realitat.

La narració del brot i l’anàlisi estan explicats sense gens de llenguatge clínic i crec que ho pot entendre qualsevol persona, estigui o no estigui ficada en el món de la salut mental, llegeixi o no llegeixi habitualment.

Així, la interpretació que feia la meva ment d’aquesta cançó, amb el conscient i inconscient fusionats, era: “Déu vol que la seva fe es justifiqui”. Aquesta seria la mescla del significat conscient i del significat inconscient.

El significat conscient el coneixem: la noia li demana al noi que justifiqui la seva fe en ell, que li demostri el seu amor per ella. El significat inconscient, sabent que la mescla de significats és “Déu vol que la seva fe es justifiqui”, ho trec en el llibre gràcies a que vaig tenint més interpretacions d’aquest tipus, més mescles entre el significat conscient i l’inconscient que ho van fent més evident. En trec aquest… i molts més.

Però no va ser tan fàcil. Aquestes interpretacions o mescles de significats, a més d’aquestes “interpretacions equivocades”, se solien manifestar en, o eren acompanyades per qualsevol símptoma que us podeu imaginar, per crear el caos en el meu conscient i no poder interpretar bé el significat inconscient. Fins el punt que vaig haver de parar amb la mà a la falç de la mort, i ensumar fins al seu putrefacte alè dins meu. Què volien dir aquests significats? Què va ser allò que vaig descobrir de l’inconscient?

Les respostes estan en el meu llibre. Bon viatge a l’inconscient!

Alfonso Gálvez

Comentarios: