Escriure per entendre’ns. Escriure per donarnos forma. Escriure per compartir.
Aquestes són les raons per les quals les persones i els grups escriuen. I més en moments de crisi. Per això, aquest taller et proposa convertir les teves experiències, el teu punt de vista, el teu món, en matèria de creació i així aprendre a utilitzar la imaginació per repensar-te a tu mateix/a i la teva vida.

Objectius

  • Utilitzar la creativitat i la imaginació per revisitar i recrear persones i situacions des de la distància segura de l’escriptura.
  • Aconseguir posar sobre el paper històries que són un recull de les nostres lluites, un homenatge als absents i un llegat pels nostres.
  • Descobrir com la nostra vida i les nostres lluites són matèria de literatura i, potser, de bellesa.
  • Incorporar noves eines per comunicar-se amb els altres i sentir- se satisfet del profit que es pot treure d’experiències que sovint són difícils de comunicar.
  • Oferir eines narratives per activar la imaginació i permetre la creació literària del material personal. Permetre als participants una aproximació a l’exploració personal lúdica, creativa, lliure i respectuosa amb l’experiència dels altres.

Metodologia

a) El taller és completament pràctic. S’estructura en 10 sessions de dues hores, un cop per setmana. Les sessions es divideixen en:

  • Resum de la sessió anterior: es recolliran comentaris generals sobre què es va ensenyar la setmana passada, repetint els conceptes més importants.
  • Exercicis d’escalfament: Són exercicis senzills d’activació de la imaginació a partir de jocs de paraules, definicions impossibles, creativitat col·lectiva… Aquests exercicis permeten als participants superar les resistències naturals respecte a l’escriptura, així com descobrir dinàmiques de grup i personalitats individuals.
  • Lectura i comentari en grup dels exercicis realitzats a casa i posada en comú de la visió sobre la proposta. Els comentaris busquen reafirmar la personalitat individual de cada autor. Els comentaris, sempre respectuosos, no seran de caràcter tècnic (sintàctic, ortogràfic…) sinó temàtic i estilístic. Pel bon funcionament del taller, cal que no passin dues setmanes sense que cada alumne llegeixi un text.

b) Mostra del resultat del taller en forma de llibret que serà regalat als/les participants del taller, i difusió a la web d’ActivaMent.

Participants

El taller s’obre a tota mena de públic, amb o sense experiència prèvia en l’escriptura. A partir de 18 anys. Activitat gratuïta.

Lloc: Centre Cívic Nord.  C/Lledoner, 6 de Granollers.

Calendari: del 21 d’abril fins el 30 de juny, tots els divendres, de 17 a 19 h.

Si vols participar pots apuntar-te personalment al centre cívic o inscriure’t directament a: http://www.granollers.cat/centrescivics_inscripcions.
O pots trucar al 617 88 75 50 o escriuregranollers@activament.org

Una activitat desenvolupada amb la col·laboració d’Obertament i del Centre Cívic Nord.

Comentarios: