Cartell de l'obra Sopars d'Eqtiqueta

Cartell de l’obra Sopars d’Eqtiqueta

He anat a veure una obra de teatre realitzada per la companyia Brots de Pallapupas. En un local acollidor ens expliquen diverses històries sobre salut mental. Aquesta gent ha decidit fer alguna cosa respecte a l’estigma que patim.

L’obra és entretinguda. Hi ha imatges molt impactants. Es veu clarament el dolor que provoca l’estigma. Es nota que està feta amb cura i l’acció no decau en cap moment. Veus persones amb uns problemes com els nostres que realitzen una actuació excel·lent.

L’estigma contra les persones amb problemes de salut mental no desapareixerà ni en un any ni en dos. És una cosa arrelada en la cultura occidental. Cal lluitar de forma continuada, com fa la campanya Obertament o fem aquí a l’associació ActivaMent. Qualsevol iniciativa que mostri com és d’injust e irracional l’estigma es més que benvinguda.

I la iniciativa de Brots està ben feta i fa pensar. Entusiasma com els protagonistes en primera persona estem actuant contra un tracte injust que ens fa patir. Necessitem projectes com aquest.

Cada dijous, la companyia ofereix el seu treball i pensen donar-li una certa continuïtat en el temps. Us convido a que aneu i us adoneu de la bona feina que fa aquesta gent. De mica en mica s’omple la pica i de la mateixa manera aconseguirem que ens tractin d’altra forma. Que ens vegin com a persones i no com a psicòpates.

Però això costarà. I hem de continuar treballant i seguir desenvolupant projecte rere projecte. Hem d’agafar els problemes a les nostres mans i actuar. Som els primers interessats en que es faci el canvi de mirada per part dels altres que necessitem.

Aneu a veure Sopars d’Etiqueta i us asseguro que us sorprendrà.

Fèlix Rozey

Comentarios: