Des d’inici de 2016, ActivaMent Granollers col·labora amb la masia can Colom. Compartim un hort a partir del qual s’articula aquest projecte. Pretén la promoció del contacte social i la millora de la persona amb trastorn mental així com contribuir a l’eradicació de l’estigma sobre els problemes mentals per part de la població en general.
Adreçat a qualsevol persona, amb i sense diagnòstic. No es demana experiència previa.

[metaslider id=5850]

Objectius
• Facilitar la integració social i la recuperació de les persones amb trastorn mental.
• Potenciar l’autoestima i l’ autonomia dels/es participants.
• Treballar per a eliminar l’estigma i l’auto estigma, que dificulten la recuperació i el desenvolupament de les capacitats pròpies.
• Promoure la salut mitjançant hàbits alimentaris saludables i la pràctica d’exercici físic.
• Ampliar la xarxa social de les persones que van a treballar a l’hort.

Clica si vols veure com va anar el dinar de nadal 2016

Activitats
El treball i la interrelació entre els participants es desenvolupen entorn de les activitats i tasques que van sorgint al llarg de tot l’any, tot seguint el cicle natural de les estacions.
L’activitat central és la cura d’un hort. Aprenem les bases de l’horticultura natural, amb tots els seus matisos canviants al llarg de les quatre estacions de l’any. A més a més de cavar, llaurar, sembrar, regar i recollir, apliquem les tècniques de no remoure la terra, encoixinar i potenciar la biodiversitat. Intentem gestionar amb sensibilitat les nostres intervencions per tal de gaudir d’un hort sa i viu.
Possibilitat de tallers complementaris sobre temes relacionats com permacultura i cuina conscient.
Realització de diverses trobades a taula per tal de poder gaudir dels fruits obtinguts de l’hort: calçotada, festa de primavera, agost amb gaspatxo-síndries-melons, castanyada i crema de carbassa, dinar de nadal…

Preparació castanyada 2016: crema de carabassa i “borrajas”. Clica si en vols veure més

Metodologia
L’activitat central, l’hort, es durà a terme seguint el cicle anual de la natura. L’horari compartit serà de dos dies a la setmana, dimarts i dijous, de 2 hores de durada, que es pactarà segons les hores de llum (matí o tarda). Es dona l’opció de que els/es participants puguin anar qualsevol altre dia i quedar amb altres companys d’activitat, per tal de fomentar l’autonomia i les relacions socials de manera natural, tot aprofitant que la persona que ofereix l’espai i el projecte de can Colom facilita l’accés i la lliure circulació de persones durant tot el dia.

La durada del taller és de tot l’any, seguint el cicle natural de les estacions, cada dimarts i dijous.
Lloc: Can Colom c/Bèlgica 08520 Llerona   Localització de can Colom

Si voleu participar, només cal trucar al 617 88 75 50 o escriure a granollers@activament.org

Comentarios: