La Taula de Salut Mental de Granollers ha estat una de les seleccionades per a implementar un Pla Antiestigma en tot el territori que cobreix, amb el suport d’Obertament.

L’objectiu principal és  aminorar l’estigma i la discriminació per raons de salut mental. Col·lectivament, iniciem un treball regular per tal de definir, planificar i executar accions, activitats i projectes de lluita contra l’estigma amb continuïtat en el nostre territori.

El Pla Local Antiestigma està organitzat i sostingut principalment per persones provinents de les administracions locals (Ajuntament i Consell Comarcal), els proveïdors de serveis (Benito Menni), les entitats de salut mental (Fundació Lar i Activa’t Granollers) i la primera persona organitzada (ActivaMent Granollers).

Objectius estratègics:

Canviar actituds i comportaments en relació a les persones que tenen un problema de salut mental dins la nostra realitat territorial.

Reduir els nivells d’estigma i discriminació percebuda.

Apoderar la primera persona com a garant del canvi social.

Millorar els indicadors d’inclusió social relatius als problemes de salut mental.

Considerem que el nostre paper dins del Pla pot ser decisiu perque es dona vital importància a la 1a persona. Es més, es considera que la lluita antiestigma únicament és eficaç si la desenvolupen persones amb experiència viscuda de trastorn mental que estan en procés de recuperació o recuperades. D’aquí, que la 1a persona sempre ha d’estar al centre de l’activitat.

Està previst comptar amb l’assessorament i l’acompanyament d’Obertament al llarg d’uns 18-24 mesos. Però la finalitat és que s’impliquin el màxim d’agents locals per a que el Pla pugui subsistir i renovar-se periòdicament; que no és converteixi en una acció puntual si no en activitats continuades en el temps.

Us mantindrem informats!!

Comentarios: