Qui som? Què fem en aquesta vida? No puc evitar aquests dies estar una mica més reflexiva, trista també, però inspirada veritablement… Recentment ens ha deixat en Josep Anton Llurba, un gran company i gran persona en tots els sentits.

Els qui l’hem conegut hem tingut el privilegi de rebre totes les coses bones que transmetia la seva companyia. Una persona que, com molts altres, ha passat per l’experiència en dificultats de salut mental, entre moltes altres limitacions. Però ell demostrava tenir una actitud positiva i una estratègia de vida prou productiva i rica.

Mitjançant l’atenció de l’alimentació, ens ha fet saber com el cos millora i de retruc la ment, coses que, de fet, tots sabíem, però ell ens engrescava amb la seva passió i atracció personal. Més enllà del seu fantàstic taller de cuina saludable, ens feia parar compte en l’auto-organització i la selecció dels productes que havíem de consumir, en conclusió, tenir una actitud més conscient sobre la vida.

En Josep Anton era la generositat feta persona. Tot i que jo personalment no vaig fer les classes, passar temps amb ell va ser molt enriquidor. Ell ha fet una diferència en mi i en altres persones que el plorem aquests dies i el trobem a faltar.

Què fa una persona quan ha passat per dificultats i es recupera? La majoria continuar la seva vida i punt. Alguns trobar altres persones a les qui ajudar. Aquests són els qui deixen un bon record i un buit als del voltant. Conèixer gent com aquesta no us fa voler ser millors persones?

Descansi en pau.

Neus Sisteré

Comentarios: