Des de la nostra Delegació Garraf – Penedès iniciem un nou projecte de Sensibilització Comunitària per promoure la contractació de persones amb un diagnòstic de trastorn mental a l’empresa ordinària i per a trencar prejudicis al món laboral. Es tracta de la “Campanya: Treball, Inclusió i Salut Mental al Garraf”. És un projecte elaborat i desenvolupat conjuntament amb el Projecte MATí (OTL Garraf) de l’IMET. Aquest any, la campanya està orientada als responsables de RRHH i la plantilla del Decathlon de Vilanova, i compta amb el recolzament d’Obertament.

       El passat dissabte, 4 de març, al centre Cívic de Mar de Vilanova i la Geltrú, es va dur a terme una formació per capacitar un grup d’activistes en salut mental especialitzat en la sensibilització al món empresarial. Amb aquest pas, donem el tret de sortida a la campanya.

       El caràcter innovador del projecte rau en el fet que l’equip que hi ha al capdavant està constituït per activistes amb experiència en primera persona en les problemàtiques de salut mental i professionals del sector de la inserció laboral del Projecte MATÍ. Junts, en una relació horitzontal, sumem coneixements, experiències i reflexions per tal d’elaborar una acció formativa vivencial que capaciti i permeti a les empreses valorar a les persones pel seu perfil professional, més enllà de les etiquetes diagnòstiques.

       Des d’aquesta pàgina, agraïm a Decathlon per la seva implicació, contribuint a fer la nostra societat més justa i inclusiva. L’empresa ha expressat especial interès en rebre aquesta formació, obrint-nos les portes del seu establiment i promovent la participació de la seva plantilla. La formació es durà a terme entre abril i maig d’aquest any, al Neapolis de Vilanova i la Geltrú.

Comentarios: