L‘Institut Vil·la Romana de la Garriga ens ha tornat a convidar en motiu de la V Jornada de Solidaritat, Cooperació i Consum Responsable 2016. El passat 22 de desembre, les nostres companyes Laura Collado, Laura Jareño i Marta Jover, juntament amb l’associació El Far de familiars, van fer una sessió de sensibilització a l’institut adreçada a alumnes de quart d’ESO. Una intervenció destinada a trencar prejudicis i educar en els valors de la solidaritat i la inclusió.

xerrada-vil-la-r_lauracPer part d’El Far van intervenir les coordinadores Ares Sánchez i Judit Capella. Després d’explicar el que és el trastorn mental, van fer un breu repàs dels diversos diagnòstics psiquiàtrics amb els que podem tenir contacte actualment, sobretot dels més relacionats amb l’adolescència. Això va donar peu a parlar de la discriminació, l’estigma i l’autoestigma. xerrada-vil-la-r_marta
A continuació, entre tots/es vam comentar el cartell d’un tunel de terror, exhibit recent-ment a Granollers, ambientat (segons els responsables) en un manicomi de mitjans anys vuitanta del segle XX. Arrel de diverses denúncies, Obertament va intervenir i dema-nar a l’empresa de l’espectacle que fes públic, en les xarxes socials i a l’inici de cada representació, un text on es desmarquen de l’estigmatització dels trastorns mentals, sobretot d’aquella que els relaciona amb la violència.

L’objectiu de les intervencions de les tres representants d’ActivaMent va ser la d’enriquir tot allò explicat i comentat fins al moment amb l’experiència de testimonis en primera persona, tots ells emmarcats en l’adolescència i primera joventut.

Una experiència satisfactòria per a totes les persones participants. Us deixem la presentació que es va crear per a l’ocasió: Sensibilitza’t amb la Salut Mental.

Comentarios: