Des d’ActivaMent Gramenet hem començat a col·laborar amb el projecte “What’s up! Com vas de salut mental?”, de la campanya Obertament i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’un programa de sensibilització adreçat a joves que cerca conscienciar sobre la importància del nostre benestar mental i emocional, i educar en valors per trencar prejudicis. El projecte consisteix en una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat, que promou que els joves pensen i materialitzen un projecte concret de lluita contra l’estigma, col·laborant amb alguna entitat de Salut Mental del seu territori.

       En el cas de Santa Coloma de Gramenet, el projecte s’està duent a terme amb el Col·legi Fuster ESO, i en col·laboració amb l’Associació Amics dels Malalts Mentals (AM.MA.ME) i el Club social Gramenet. La passada setmana, els alumnes han assistit a una assemblea d’ActivaMent Gramenet i continuaran participant convidats de diverses activitats de la nostra delegació.

       L’experiència està sent molt enriquidora per a totes les persones que estem participant, amb la sensibilització en salut mental com motiu principal,  permetent-nos compartir i aprendre tots plegats sobre el valor de la diversitat. Si pertanys a un centre educatiu, vosaltres també podeu viure aquesta experiència d’aprenentatge, implementant la formació amb el  vostre alumnat. Més informació: What’s up!

Comentarios: