Per tercer any consecutiu, l‘Institut Vil·la Romana de la Garriga ens ha tornat a convidar en motiu de la VI Jornada de Solidaritat, Cooperació i Consum Responsable 2017. El passat 22 de desembre els nostres companys Laura Jareño de Sta. Coloma de Gramenet i Dani Ferrer de Centelles, juntament amb l’associació El Far de La Garriga, van fer una sessió de sensibilització i antiestigma a l’institut adreçada a alumnes de quart d’ESO. Una intervenció destinada a trencar estigmes i educar en els valors de la solidaritat i la inclusió.

[metaslider id=9754]
Per part d’El Far van intervenir les coordinadores Ares Sánchez i Judit Capella. Després d’explicar el concepte de salut segons la OMS i el què es considera com a trastorn mental, van fer un breu repàs dels diversos diagnòstics psiquiàtrics, sobretot dels més relacionats amb l’adolescència. I vam veure el vídeo sobre la depressió “Yo tenía un perro negro” (escrit, il·lustrat i narrat per Matthew Johnstone).

Després, entre tots/es vam realitzar un role playing sobre els prejudicis en salut mental, fet que  va donar peu a parlar de la discriminació, l’estigma i l’autoestigma, dins de l’àmbit de la salut mental.

A continuació van intervenir les dues persones representants d’ActivaMent, amb una història de vida cadascuna que van enriquir tot allò explicat i comentat fins al moment, a més d’iniciar un torn de preguntes molt interessant.

Comentarios: