pla-de-participacio-i-voluntariat

       Ens complau presentar-vos el nostre nou Pla de Participació i Voluntariat, una eina bàsica per promoure que els socis i les sòcies s’impliquin en la gestió i el funcionament de l’associació i per poder incorporar als nostres equips a altres persones que vulguin col·laborar amb ActivaMent.

       Per a la nostra associació, és fonamental comptar amb aquest pla i fomentar la participació. Més enllà de la seva importància com motor de creixement intern, el pla té altres beneficis. Una persona que pertany a un col·lectiu oprimit s’empodera quan forma part de manera activade la gestió de l’entitat i col·labora en la realització de les seves activitats i projectes. Comença així a ser part activa en el seu propi procés de recuperació, adquirint capacitats que li possibiliten portar una vida cada vegada més satisfactòria i plena.

       Igualment, el pla és un mitjà que ens ajuda a donar a conèixer el nostre projecte a persones externes a l’associació, fomentant la seva participació. Quantes més persones coneguin ActivaMent, la seva filosofia i formin part d’ella, més es donaran a conèixer les idees i els continguts de la nostra manera d’entendre la salut mental i del paradigma de la recuperació en primera persona.

       En aquest sentit, l’elaboració i implementació del pla és un projecte amb un doble objectiu. D’una banda, afavoreix la participació de les persones associades dins de la mateixa. De l’altra, promou que els veïns i veïnes de la ciutat de Barcelona formin part del desenvolupament i creixement de l’associació; apropant d’aquesta manera l’entitat a la ciutadania i la ciutadania a l’entitat, fomentant els valors socials i noves formes d’acció comunitària. La intenció de crear aquest programa és la de donar a conèixer els valors de l’associació i els del voluntariat en si mateix, com a acció transformadora dins de la ciutat.

       Per a l’elaboració del Pla de Participació i Voluntariat s’ha realitzat un procés consultiu participatiu entre tots els membres de l’associació, que ha estat possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona. Esteu tots i totes convidades a formar part d’ActivaMent!!!

       Aquí podeu descarregar el document: Pla de Participació i Voluntariat d’ActivaMent.

Comentarios: