Aquest trimestre hem realitzat el Taller de Fotografia: Autoretrats de les Emocions. Una activitat que plantejava abordar el món de les emocions a través de la tècnica fotogràfica; concretament, a través de l’autoretrat. Per aquest fi, les persones participants han conegut la creació d’altres artistes que han explorat aquest àmbit, així com la classificació dels tipus d’emocions existents, els seus significats i les seves aparences. Posteriorment, de forma lliure, cadascú ha treballat per compte pròpia la seva relació amb la càmera i els estats emocionals que ha volgut o pogut transmetre. Les imatges no corresponen a la pretensió de traslladar una emoció concreta en imatge, marcada a priori, sinó més aviat al fruit de l’exploració amb un mateix o mateixa i la càmera.

       És significatiu que el resultat mostri expressions, emocions, que acostumen a no figurar en els retrats que tothom fa sovint -amb l’ús de les xarxes socials- de si mateix per compartir amb els altres. Habitualment s’acostuma a pretendre obtenir un resultat agradable, positiu, estèticament correcte i desitjable, quedant exclòs tot el ventall d’emocions que tenen connotacions socialment no tan acceptades, tals com la tristor, l’apatia, la ira, la melangia…

       Considerem, doncs, un èxit el resultat d’aquest taller en tant que mostra de valentia en donar la cara de forma poc habitual, repte d’autosuperació i acceptació d’un mateix o mateixa.

       Les fotografies resultants del taller de contacte social realitzat al centre cívic Nord han estat exposades al Restaurant Anònims de Granollers dins dels actes programats per al mes de la salut mental. Si no heu pogut assistir a l’exposició, aquí podeu veure el resultat.

[rev_slider alias=”Autoretrat”]

       En aquest taller han participat persones amb coneixements de la tècnica fotogràfica i sense, al igual que han participat persones amb un diagnòstic en salut mental i sense.

       Aquest taller s’ha pogut realitzar gràcies a la col·laboració de la fotògrafa Beatriz Burgos, l’aliança contra l’estigma Obertament, i el centre cívic Nord de Granollers.

Comentarios: