Premi CMBS

     Hem sigut guardonats amb el Premi del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació!!! Un premi que l’Ajuntament de Barcelona atorga per reconèixer, fomentar i divulgar iniciatives de periodisme i comunicació compromeses amb els problemes socials a la ciutat i amb un millor tractament de la informació.

     En aquesta 22a edició, el nostre Web ha rebut el premi en la categoria d’Internet pels seus projectes: “El Blog de ActivaMent” i “Persones com Tu”. S’ha valorat el nostre Web per ser “una bona eina des d’on poder conèixer en primera persona les realitats de les persones amb trastorn mental i per la seva contribució a sensibilitzar la societat contra l’estigma”. També es va destacar “l’impacte i la repercussió del Web, amb un alt nombre de visitants i d’interaccions, així com el creixement exponencial de visites i la bona connexió amb diferents xarxes socials”. Igualment, també es va remarcar la seva originalitat, atès que aporta la visió de la salut mental de les pròpies persones diagnosticades.

     El Blog d’ActivaMent és un projecte del que participen unes 30 persones. Cada setmana, publiquem un article original que explica en 1a persona què és i què suposa viure amb un trastorn mental. Un espai per compartir la pròpia experiència, oferir consells, lluitar contra l’estigma i l’autoestigma, reflexionar sobre diferents temes d’interès per a les persones del nostre col·lectiu i exposar la nostra visió del món de la salut mental.

     Persones com Tu és un projecte de lluita contra l’estigma i la discriminació, basat en la difusió d’entrevistes originals fetes a persones que viuen amb un trastorn mental. Són històries de vida reals, de recuperació i superació, que ensenyen al món que el trastorn mental no és una condemna i que sortir-se endavant és possible i usual.

Recollint el Premi     A la cerimònia, realitzada ahir dimecres 3 de desembre al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, la nostra companya Mònica Civill, responsable de comunicació d’ActivaMent, i Fèlix Rozey, soci fundador i primer blogaire, van rebre el premi de mans de la Sra. Maite Fandos i Payà, presidenta del CMBS i Tinenta d’Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports. La Sra. Fandos va destacar que les iniciatives guardonades: “són un altaveu de la realitat social que estem vivint, dels seus reptes, les seves problemàtiques, però també la manera com la societat respon amb iniciatives solidàries i comunitàries”. La tinenta d’alcalde també va assenyalar que “premiar un bon tractament dels continguts socials afavoreix els mitjans, però també a la societat sencera, per prendre consciència i tenir una mirada més reflexiva, crítica i responsable”.

     En aquesta edició, també han estat guardonats: l’Associació Ruido Photo (Televisió), la Fundació Joia (Premsa) i el periodista Toni Sust. I han rebut una Menció Especial: el Projecte Fuel Poverty Group (Internet) i el documental de TV3 Amb Ulls de Nen (Televisió). Felicitats a totes les entitats i persones premiades!!!

Comentarios: