Fos a Blanc     Ens complau convidar-vos a un nou projecte que comença aquest dimecres 2 d’abril, el cicle: Fos a Blanc: Cinema, Salut Mental i Estigma”. Una activitat organitzada per les associacions Saräu, ActivaMent i Ràdio Nikosia, en col·laboració amb la Xarxa de Biblioteques de Barcelona, especialment de la Biblioteca Xavier Benguerel, amb la participació d’Obertament i la Fundació Vidal i Barraquer.

     Un cicle que té per objectiu portar a la societat la reflexió sobre l’estigma en salut mental, la discriminació institucional i la recuperació de qui hem passat un trastorn mental. A través d’una sèrie de Cinema-Fòrums i de Xerrades-Debat, farem partícips de la reflexió als barris del districte de Sant Martí, de Barcelona.

     D’acord a les paraules de la Xarxa de Biblioteques de Barcelona:

     “Moltes de les pel·lícules que s’han ocupat de la bogeria i el seu entorn han caigut en el prejudici, creant així una visió social distorsionada i afavorint l’estigma cap aquest sector de la població. Altres obres ens han ajudat a entendre aquesta realitat, dura i desconeguda pel gran públic, allunyant-la d’estereotips i contribuint a la reformulació d’imaginaris preconcebuts. Amb aquest cicle de projeccions, debats i xerrades, et convidem a reflexionar i compartir les teves idees sobre aquest tema tan present al temps i la societat que ens ha tocat viure.

Alguien voló sobre el Nido del Cuco     El Cicle comença aquest dimecres, amb la projecció de la pel·lícula: “Alguien voló sobre el Nido del Cuco”, de Milos Forman, amb Robert de Niro i Danny DeVito. Un film multi-premiat, únic en la història en guanyar l’Oscar i el Globus d’Or a la millor pel·lícula, millor director, millor actor, millor actriu i millor guió.

     Una obligada reflexió sobre la institució psiquiàtrica entesa com eina de control social i l’ús discriminatori del concepte de perillositat social. Reflexió necessària en l’actual context, amb el projecte de reforma del Codi Penal, que ens tipifica a les persones diagnosticades d’un trastorn mental com Subjectes Perillosos.

     Aquest dimecres 2 d’abril, a les 18h, a la Biblioteca Xavier Benguerel (Av. del Bogatell, 17, Barcelona). Us esperem!

Comentarios: