Estel     Ahir, divendres 10 de maig, vam tornar a participar convidats de la tertúlia de salut mental de “Catalunya Sense Barreres”. En aquesta ocasió, el tema va ser: “El Prejudici de Perillositat i el Codi Penal”. Una taula de reflexions motivada per l’avantprojecte de reforma del Codi Penal Espanyol que tipifica a les persones amb trastorn mental com a Subjectes Perillosos. Una proposta legislativa que retalla drets civils al nostre col·lectiu i altres minories.

     A la tertúlia vam exposar per què la perillositat és un prejudici: què diu la ciència sobre aquest estereotip erroni? Quins efectes de discriminació genera? Com ens afecta a la nostra vida? Al mateix temps, vam fer un resum de quins canvis es proposen a l’avantprojecte i de quina manera vulnera els nostres drets fonamentals.

     En aquesta ocasió, la reflexió va comptar amb la presència dels nostres companys Montse Baró, Nacho Quadras, Fèlix Rozey i Hernán Sampietro, que van participar convidats per Anna Hernández.

      “Catalunya sense Barreres” és un programa de Ràdio Estel (106.6 FM), dirigit per Anna Hernández, realitzat amb el suport de la Fundació ONCE i el Fons Social Europeu, que dóna veu a diferents col·lectius de persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social.

    Si no heu pogut escoltar el programa, avui us deixem el Podcast (la gravació): El Prejudici de Perillositat i el Codi Penal

Comentarios: