BeFunky_Cartoonizer_243     El passat dimecres 12 de juny, els nostres companys Rosa Mª Millán i Hernán Sampietro van participar convidats al programa de Ràdio Nikosia que tractava el tema dels Ingressos Involuntaris. Un programa que va comptar amb 8 testimonis explicant les seves pròpies experiències d’ingressos forçosos i les seves valoracions del tracte rebut amb aquestes intervencions. Unes històries de vida reals que inviten a la reflexió vers a les maneres com la institució psiquiàtrica, i la societat en general, encara (mal)tracta a les persones socialment vulnerables. Com ens explica Sílvia, uns dels testimonis: “En els moments que més necessites que et tractin bé, pel desconcert que vius sobre què està passant, pitjor et tracten”.

     A més a més, vam aprofitar el programa i les reflexions per a presentar el Manifest de Rebuig del Col·lectiu de Salut Mental contra el Avantprojecte de Reforma del Codi Penal, atès que el nou codi proposa equiparar trastorn mental amb perillositat i tipificar a la persona diagnosticada d’un trastorn mental com a Subjecte Perillós. Canvi que portaria a que les persones diagnosticades deixem de ser iguals davant la llei i perdem els nostres drets civils i constitucionals.

     El programa va estar dirigit per Fernando Martínez, fent les entrevistes, i Lucía Estrella Serra als controls.

     Ràdio Nikosia és una de las primeres emissores realitzades per persones que han sigut diagnosticades d’un problema de salut mental. Es tracta d’un projecte alternatiu i alteratiu per a deconstruir l’estigma en salut mental. Cada dimecres, de 16 a 18h, a Ràdio Contrabanda, al 94.1 del dial.

     Si no vau poder escoltar el programa, us deixem aquí la gravació: Reflexions sobre els Ingressos Forçosos.

Comentarios: