Conveni Signat     Ens complau informar-vos que el passat dijous 21 de Febrer hem signat un Conveni de Col·laboració amb l’EspaiSocial Provença, de la Fundació Catalunya – La Pedrera.

     L’EspaiSocial Provença i ActivaMent Catalunya Associació som veïns de l’Eixample Esquerre de Barcelona. Com a tals, volem treballar per a millorar la vida de totes les persones i entitats del nostre entorn. Creiem que, tant per assolir els objectius propis de cada entitat com per a fer del nostre entorn un lloc millor per a totes i cadascuna de les persones que l’habitem, és fonamental el treball conjunt, la col·laboració i el reforçament dels vincles interinstitucionals.

     Cal teixir teixit social i enfortir-nos col·lectivament per a fer de la nostra societat un espai adient i enriquidor per a qui formem part d’ella. En aquest sentit, entenem que el bon desenvolupament de les nostres activitats i el creixement de la nostra entitat depenen, en bona mesura, de les activitats i el creixement de totes les entitats i del barri en general. Actualment, l’EspaiSocial Provença vincula diverses entitats de l’Eixample Esquerre com, per exemple, el Club Social Aixec, el Casal Loiola, l’Associació de Veïns i Veïnes de l’Esquerre de l’Eixample, l’Institut Poeta Maragall, l’Escola de Formació de l’Acellec i Siel Bleu, entre d’altres. Aquest conveni, doncs, ens permet afegir-nos al conjunt d’entitats que treballem per a millorar els vincles comunitaris del nostre barri.

Conveni EspaiSocial.jpg - copia (2)     En termes concrets, la col·laboració significa, per ambdues parts, el compromís mutu d’ajudar-nos amb la difusió de les activitats i projectes de cadascuna de les entitats. D’aquesta manera, els nostres missatges i oferiments podran arribar a un major número de persones, les nostres fites tenir més ressò i els nostres objectius ser de major abast social.

   Igualment, l’accés als espais comuns d’activitats i els materials pedagògics ens permetrà oferir diversos cursos i tallers formatius. Alguns dels quals seran específics per a les persones del nostre col·lectiu i d’altres estaran oberts a totes les persones que vulguin participar-hi. Una especial menció dins d’aquest apartat, mereix el projecte d’Alfabetització Digital al que podran accedir moltes més persones gràcies a la sala d’ordinadors de l’EspaiSocial. Això permetrà respondre a una necessitat, tant de diverses persones del nostre col·lectiu, com de molts menors i persones grans que estan actualment vinculades a les activitats i projectes de l’EspaiSocial.

     Finalment, aquest conveni també ens permet posar en marxa un projecte de voluntariat, orientat a les persones que passen o han passat un problema de salut mental. La base social és l’element fonamental del qual depenem totes les entitats del 3r Sector. Per tant, ActivaMent es compromet a ajudar a trobar persones voluntàries per a la resta d’entitats connectades a través de l’EspaiSocial Provença. Això, a més a més, ens permetrà articular la demanda de moltes persones del nostre col·lectiu de salut mental que volen fer voluntariats. Sentir-nos útils i poder ajudar als demés és una potent eina d’empoderament i recuperació, a l’hora que és una manera de lluitar contra l’estigma i l’autoestigma.

     En definitiva, iniciem un nou camí, de col·laboracions i creixement, amb nous projectes, arribant a més persones, més enllà de l’àmbit de la salut mental, ajudant a fer del nostre un millor barri i honrats de pertànyer a la família d’entitats de l’EspaiSocial Provença.

Comentarios: