Fotografia © Elena Figoli

Som a la tardor i és el moment quan comença el Trastorn Afectiu Estacional o també dit Depressió Hivernal. Aquest trastorn és la baixada de l’estat d’ànim que pateixen algunes persones quan arriba la tardor. Es cosa de la llum. Hi ha menys llum del sol i la gent es deprimeix.

Entre els símptomes més habituals hi ha la tristesa, l’ansietat, el pessimisme, sentiments de culpa, sentiments d’impotència i desinterès de les coses que habitualment ens agraden.

Tots coneixem l’estat de petita eufòria que sentim en un matí de sol. “Fa un dia magnífic”, diem. Doncs això és tot el contrari.

Amb una teràpia de llum molta gent millora l’estat d’ànim. Però hem de tenir present que aquesta es l’època ideal per a les depressions.

Sembla que hi ha diversos factors en aquest trastorn, però un és una hormona que es diu melatonina, que està relacionada amb la son. La produïm en major quantitat quan hi ha menys llum i els dies són més curts i més foscos.

Així, que valor i al toro. I omplint-nos de llum. I si esteu més baixos de moral aquests dies no busqueu terribles problemes personals, simplement pot ser cosa de la llum!!!

Fèlix Rozey

Comentarios: