Ahir alguns companys d’Activament vam assistir a la representació de l’obra “Ella” de la companyia Brots, un projecte de Ràdio Nikosia i Pallapupas.

     “ELLA” és una obra de teatre social, conegut també com Teatre de l’Oprimit, el tema gira al voltant de la salut mental.

     La companyia preten fer una reivindicació, una crítica a alguns aspectes de com està el sistema actual de salut mental i han triat el teatre com a forma d’expressió. A través d’aquest art tan creatiu pretenen arribar a l’espectador i fer que, des de la seva butaca o quan es vagi cap a casa, reflexioni sobre els temes que planteja aquesta peça de teatre-fòrum. Volen remoure consciències alhora que fan riure i emocionar. És entreteniment, però també és una manera de lluitar per la millora del nostre entorn i de posar sobre la taula temes a tenir en compte. L’obra no cau en el victimisme ni en la foscor que normalment envolta al col·lectiu de salut mental, sinó que arranquen rialles, perquè no volen tractar el tema com una cosa dramàtica i trista, sinó que volen que el públic s’ho passi bé amb l’actuació i que gaudeixi amb cada personatge que surt a escena.

     El públic forma part essencial d’aquesta obra i juga un important paper. La companyia vol saber si el seu missatge ha arribat bé al públic i quina interpretació es fa d’aquest.

     Us recomanem, per si no heu pogut veure encara l’obra o voleu aprofundir més que veieu la sèrie documental que es va fer, que recull tot el procés creatiu de l’obra, i s’endinsa en la vida dels components de la Companyia Brots: http://www.brotslaserie.com/

     Felicitats per la feina ben feta, per emocionar-nos, fer-nos riure i també reflexionar!! Creiem que el missatge ha arribat!!

Comentarios: