Il·lustració © Sergi Balfegó

Abans de la segona guerra mundial, aquest concepte de l’eugenèsia estava de moda. Es tractava de millorar la raça humana a nivell genètic. Creien que les races inferiors i les persones inferiors estaven envaint el planeta. No cregueu que només deien això els nazis alemanys. L’eugenèsia, era estudiada a dotzenes de universitats dels Estats Units, per exemple. Els pobres, els negres, les persones amb trastorn mental, els immorals, era millor si eren esterilitzades. I en molts casos aquestes idees li van costar la vida a moltes persones. Els eugenistes americans, malgrat que les seves teories no tenien cap base científica, deien que la societat no havia de permetre la reproducció de degenerats.

En aquells temps, ningú no sabia exactament el que era un gen, però els eugenistes i els detractors de la emigració van ajuntar els seus esforços per fer pressió al governs per esterilitzar i si era necessari, com van dir alguns, exterminar als inferiors. Al mateix temps es volia impedir la arribada d’immigrants, també considerats degenerats.

Després de la Segona Guerra Mundial, ningú era eugenista ni ho havia estat mai. Es passava de puntetes en les biografies de moltes persones famoses sobre les seves idees socials i racials. S’havien trobat l’extermini de jueus, homosexuals, persones amb problemes mentals o gitanos.

La realitat és que a 29 Estats americans s’havien aprovat lleis per permetre l’esterilització. I per exemple, el govern de Vichy, el de la França derrotada pels nazis, va deixar morir entre quaranta mil i cinquanta mil interns en psiquiàtrics d’inanició.

Anem amb compta amb segons quines idees perquè no sabem a on ens poden portar.

Fèlix Rozey

Vols llegir més sobre aquest tema? Clicka al següent enllaç:

http://www.forumlibertas.com/frontend/forumlibertas/noticia.php?id_noticia=9965

Comentarios: