X

Missió, Visió i Valors

Missió:

A ActivaMent treballem per millorar la qualitat de vida de les persones del nostre col·lectiu i fer la nostra societat més justa i inclusiva.

Visió:

Ser una entitat de referència en l’activisme de salut mental en primera persona de Catalunya, promovent l’empoderament, l’exercici de la ciutadania activa, la defensa dels nostres drets i l’abandonament del rol de malalt entre qui hem estat diagnosticades d’un trastorn mental.

Valors:

Autogestió: Actuem en 1ra persona. L’organització, direcció i presa de decisions d’ActivaMent està a càrrec de qui hem viscut l’experiència del patiment psicològic o la diversitat mental.

Igualtat: Som una organització horitzontal, amb un funcionament no-jeràrquic, inclusiu i assembleari, al qual la veu de totes les persones sòcies té la mateixa importància.

Justícia: Amb el compromís de fer la nostra societat més justa i solidària, defensem els drets de les persones amb un diagnòstic de trastorn mental i promovem el reconeixement de les nostres capacitats.

Solidaritat: Treballem des de la col·laboració i la no competència, recolzant-nos mútuament, aprenent de l’experiència compartida i fent xarxa amb altres col·lectius discriminats.

Diversitat: Entenem el valor de les diferències, enriquint-nos amb les capacitats de totes i cadascuna de les persones que fan ActivaMent, no imposant una veu única, promovent la pluralitat de postures i opinions.

Transparència: Posem a l’abast de qui vulgui accedir-ne tota informació sobre la nostra organització jurídica, fonts de finançament, equip de persones contractades i voluntàries, Estatuts i projectes.

Perspectiva de Gènere: Treballem per revertir la doble discriminació que viuen les dones del nostre col·lectiu: per gènere i per salut mental.

Antifeixisme: Combatem els discursos d’odi que afecten als diversos col·lectius discriminats. Defensem els drets de totes les persones psiquiatritzades i no només els de les blanques, europees i heteronormatives.

Back to Top