X

(Català) Equip de Sensibilització Comunitària

Sorry, this entry is only available in Catalan and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Que és la Sensibilització Comunitària?

És un projecte pensat per a portar a la societat una visió no distorsionada ni discriminatòria de què és la salut mental i com som les persones diagnosticades amb un trastorn mental. Es bassa en l’oferiment d’una sèrie de xerrades i formacions a col·lectius diana, com ara infants i adolescents, estudiants universitaris i professionals, periodistes i públic general (biblioteques).

El programa té el valor afegit de que som les mateixes persones que patim discriminació per motius de salut mental qui expliquem com som i de quina manera ens afecten els prejudicis socials. ActivaMent compta amb un Equip de Sensibilització composat per persones que comparteixen les seves històries de vida com a model i exemple, per explicar com ens afecten l’Estigma i l’Autoestigma, i per a trencar amb les idees estereotipades de quines són les nostres capacitats i com és la nostra vida.

Hi ha diferents tipus de xerrades, en funció del col·lectiu al que van dirigides i dels objectius de les intervencions. Entre aquestes, destaquem:

Xerrades per a Infants i Adolescents

Per arribar a les persones quan encara estan formant el seu sistema de creences i valors. Les persones més joves són també més permeables al trencament de prejudicis. Es fan a escoles, instituts, casals de joves, etc.

Xerrades per a Futurs Professionals de Salut Mental

Orientada a qui seran les persones professionals que ens atenen. Totes les persones, també les professionals que viuen a la nostra societat, són vulnerables als prejudicis i estereotips socials. Es fan a centres universitaris i altres espais d’aprenentatge d’estudis superiors.

Xerrades per a Persones Usuàries de Salut Mental

Per arribar a qui estan travessant o han travessat un problema de salut mental. Orientades principalment al trencament de l’autoestigma. Es realitzen a les unitats d’aguts (Hospital de Sant Pau, Torribera, etc.) a Serveis de Rehabilitació Comunitària, etc.

Xerrades per a Públic General

Igualment, es fan xerrades de sensibilització sobre temes diversos de salut mental orientades al públic general. Amb diversos projectes de col·laboració amb Ajuntaments i districtes. Es fan a Biblioteques, Centres Cívics, etc.

T’agradaria formar part de l’equip de sensibilització comunitària d’ActivaMent? Oferim formació i acompanyament per iniciar la tasca de convertir la nostra experiència de vida en una eina contra l’estigma i la discriminació. Pots trucar-nos al telèfon 600 687 634 o escriure’ns al correu sensibilitzacio@activament.org. La teva història pot ajudar a trencar prejudicis.

Back to Top