X

(Català) Granollers: Salut Mental sense Estigma a l’Àmbit Sanitari

Sorry, this entry is only available in Catalan and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Al desembre de 2019 vam finalitzar l’execució d’un projecte de lluita contra l’estigma orientat a professionals de l’Atenció Primària, premiat per Obertament. És una iniciativa que sorgeix de la sinergia de les entitats que formen part de la comissió del Pla Local Antiestigma, adscrita a la Taula de Salut Mental i Addiccions de Granollers. Concretament, han col·laborat conjuntament CatSalut-Vallès Oriental i ActivaMent Granollers, amb el recolzament d’ActivaMent Catalunya Associació i de la resta d’entitats de la Taula.

L’objectiu era ajudar a les persones professionals a fer una reflexió sobre les idees preconcebudes i creences errònies més habituals en relació a com som les persones amb trastorn mental; idees que poden afectar a la qualitat de l’atenció. I una manera d’aconseguir-ho és que les persones amb l’experiència del trastorn mental desenvolupin el rol de formadores. L’ equip de formació, per cada sessió, va estar format per uns 4 activistes. I l’ assistència mitja va ser d’uns 15 professionals.

A continuació, imatges dels tres dies, preses pel fotògraf Francesc Ventura.

Més imatges: https://www.facebook.com/pg/activamentgranollers/photos/?tab=album&album_id=2896548697074905

El programa es va implementar en 3 Sessions de 2 hores de durada cadascuna, que van consistir en:

Una primera part de Formació Teòrica; per aprendre els conceptes bàsics en relació a l’Estigma a l’àmbit sanitari i com pot afectar la qualitat de l’atenció, amb la perspectiva de la 1ª persona. Els temes en concret han estat: com funciona l’Estigma, els prejudicis més habituals i els seus efectes, i Drets i Salut Mental.

Una segona part de Taller vivencial. A la 1a sessió vam experimentar una dinàmica grupal que acosta als professionals al que es pot sentir si s’és receptor d’estigma. A la 2a sessió vam visualitzar un parell de vídeos fets per Campus Arnau d’Escala sobre comportaments dins d’una consulta d’atenció primària.

I a les tres sessions vam tenir moments de reflexió a partir d’històries de vida reals de qui hem viscut el trastorn mental en 1ª persona.

Amb el suport de:

Amb la col·laboració de:

Taula de Salut Mental i Adiccions de Granollers


Deixa el teu comentari

Leave a reply

Back to Top