X

(Català) Arriba el Dia de l’Orgull Boig 2019

Sorry, this entry is only available in Catalan and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Aquest diumenge 19 de Maig, es celebra a l’estat espanyol el Dia del Orgull Boig, una festa per reivindicar el valor de la nostra veu, tant de temps silenciada, i pels drets de les persones amb diversitat mental. Un esdeveniment pensat per a:

• Reivindicar el dret de decidir sobre els nostres tractaments,
• Modificar la percepció que té la societat del patiment psíquic,
• Acabar amb l’estigma, els prejudicis i la discriminació,
• Posar en valor la pròpia identitat,
• Reivindicar i donar connotacions positives a la paraula “boig”, que fins ara estava relacionada amb adjectius negatius com “perillós” o “agressiu” i,
• Dignificar “la bogeria”, exigint un canvi en la forma en s’aborda la salut mental a l’Estat Espanyol.

També reclamem a les institucions que compleixin la Convenció de Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat. Document que obliga als estats signants, entre els quals està Espanya, a garantir la nostra autonomia plena a l’hora de decidir qüestions que afecten a la nostra vida.

Sota el lema: “Treu a passejar la teva bogeria”, gaudirem d’una jornada festiva i reivindicativa, per visibilitzar i trencar prejudicis al voltant de la salut mental.

16:30h – Concentració i Taller de Pancartes, a la Plaça del Poeta Boscà (mercat de la Barceloneta)
17:30h – Inici de la Manifestació, en direcció al Parc de la Barceloneta.
18:30h – Lectura del Manifest del Dia de l’Orgull Boig 2019.
19h – Concerts al Parc de la Barceloneta, amb Taki Sounds i Bohemios Autorizaos.

Un esdeveniment organitzat per tots els moviments activistes de salut mental de Catalunya, obert a la participació d’altres els col·lectius que lluiten per reivindicar el valor de la diversitat. El 19 de Maig, totes al carrer amb la nostra bogeria. Us hi esperem!

Més informació i manifest, a la Web de l’Orgull Boig: http://orgullboig.org/


Deixa el teu comentari

Leave a reply

Back to Top