X

(Català) Parlem de “Neuropsicologia i recuperació en salut mental” al programa Serenor de Radio Molis de Rei

Sorry, this entry is only available in Catalan and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

El passat dimecres 19 de juny es va realitzar a Ràdio Molins de Rei (91,2FM) el programa “Serenor“, com cada dimecres de 18 a 19h. Van estar convidades la Judith Saldaña i la companya d’ActivaMent Mònica Civill.

Judith Saldaña és neuropsicòloga. Va explicar en que consisteix la feina dels neuropsicòlegs i el seu projecte “Dopamina”, junt amb Silvia Gil, entre d’altres coses. Consisteix en tallers de neuroeducació i tallers de neuroteatre utilitzant el teatre de l’oprimit, teatre social. Es realitza en equipaments del barri del Guinardó. Oberts a tot tipus d’edat s’educa en com funciona el cervell, factors de risc, que es pot fer per tenir una millor qualitat de vida a nivell neurològic, etc. El teatre és revelador dels prejucidis que hi ha a la societat, en especial amb la gent gran, i en aquests tallers de teatre és la gent gran qui pren i té la veu.

Mònica Civill va parlar de la recuperació en salut mental en primera persona. Vam comentar aspectes de l’estigma social i l’autoestigma, el rol de malalt, la medicació, quines activitats li han servit per a recuperar-se, que la recuperació no significa absència de símptomes, l’empoderament, l’antipsiquiatria, etc.

El programa Serenor és realitzat per l’Associació Salut Mental del Baix Llobregat, conduït per Jaume Vidal, amb diferents col·laboradores i convidats/es. Amb preguntes i comentaris de l’Anna Maria Esteve, la Marta Ona, Fina, Lola i Balbina Nicolas.

Si no vas poder escoltar el programa, aquí et deixem el podcast.Deixa el teu comentari

Leave a reply

Back to Top