X

(Català) 2017: tercera sensibilització a l’Institut Vil·la Romana de la Garriga

Sorry, this entry is only available in Catalan and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Per tercer any consecutiu, l‘Institut Vil·la Romana de la Garriga ens ha tornat a convidar en motiu de la VI Jornada de Solidaritat, Cooperació i Consum Responsable 2017. El passat 22 de desembre els nostres companys Laura Jareño de Sta. Coloma de Gramenet i Dani Ferrer de Centelles, juntament amb l’associació El Far de La Garriga, van fer una sessió de sensibilització i antiestigma a l’institut adreçada a alumnes de quart d’ESO. Una intervenció destinada a trencar estigmes i educar en els valors de la solidaritat i la inclusió.


Per part d’El Far van intervenir les coordinadores Ares Sánchez i Judit Capella. Després d’explicar el concepte de salut segons la OMS i el què es considera com a trastorn mental, van fer un breu repàs dels diversos diagnòstics psiquiàtrics, sobretot dels més relacionats amb l’adolescència. I vam veure el vídeo sobre la depressió “Yo tenía un perro negro” (escrit, il·lustrat i narrat per Matthew Johnstone).

Després, entre tots/es vam realitzar un role playing sobre els prejudicis en salut mental, fet que  va donar peu a parlar de la discriminació, l’estigma i l’autoestigma, dins de l’àmbit de la salut mental.

A continuació van intervenir les dues persones representants d’ActivaMent, amb una història de vida cadascuna que van enriquir tot allò explicat i comentat fins al moment, a més d’iniciar un torn de preguntes molt interessant.


Deixa el teu comentari

Leave a reply

Back to Top