X

Anem a l’ONU a presentar l’Informe Alternatiu d’ActivaMent-Hierbabuena sobre la situació dels drets humans de les persones amb Discapacitat Psicosocial a Espanya


Aquesta setmana ens reunim amb el Comitè sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de l’ONU (CDPD), per a presentar-les quina és la realitat de la situació de vulneració sistemàtica i estructural de Drets Humans que patim les persones amb discapacitat psicosocial (trastorn mental) a Espanya.

L’atenció a la salut mental al nostre país se sustenta en l’incompliment de la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat que l’Estat espanyol ha ratificat fa ara 11 anys. Els ingressos involuntaris, la contenció mecànica, l’aïllament, la medicació forçosa o sota coerció, les esterilitzacions forçoses, les tuteles, curateles i tota forma de substitució de la capacitat de decisió, entre altres vulneracions, han de desaparèixer perquè són contràries a la Convenció. Això és el que anem a explicar, presentant un informe que hem elaborat a la coalició d’entitats ActivaMent-Hierbabuena.

L’informe està publicat tant en castellà com en anglès en una plataforma creada pel Comitè. Es pot accedir de forma pública a la web des d’aquest enllaç o descarregar-lo en format PDF per imprimir:

Per facilitar la lectura i fer-lo accessible, també hem elaborat un resum esquemàtic, amb els punts principals de l’informe.

Al llarg d’aquests dies anirem compartint a les xarxes socials les trobades personals amb els membres del Comitè, la ponència que farem i les reunions de les entitats de la societat civil espanyola amb la CPDP.

Etiquetes:

Deixa el teu comentari

Leave a reply

Back to Top