X

Visita a les ruïnes d’Empúries, d’ActivaMent Girona

El proper dissabte 25 de maig, ActivaMent Girona organitza una sortida cultural, proposada per la comissió d’excursions. Es tracta de la visita a les Ruïnes d’Empúries a l’Alt Empordà.

Empúries és un dels escenaris privilegiats de la nostra història. Porta d’entrada de la cultura grega i romana a la península Ibèrica, Empúries és un jaciment excepcional, on conviuen les restes d’una ciutat grega -l’enclavament colonial d’Empòrion- amb les d’una ciutat romana, l’antiga Emporiae, creada a inicis del segle I aC sobre les estructures d’un campament militar romà instal·lat durant el segle anterior. Empúries constitueix així un lloc privilegiat per entendre l’evolució de l’urbanisme grec implantat a l’extrem occidental de la Mediterrània, així com per analitzar l’urbanisme romà del període final de la República i la seva transformació posterior durant l’època imperial.

Empúries es troba al municipi de l’Escala, davant del mar, al sud de la badia de Roses, qualificat per la UNESCO com una de les més boniques del món. Durant la visita podreu trepitjar els carrers de la ciutat grega i de la ciutat romana, delectar-vos amb els mosaics que decoraven els terres de les cases benestants o demanar un desig al déu Esculapi, que vetllava per la salut dels emporitans. Un petit museu mostra una selecció dels objectes trobats durant les excavacions, testimonis de la vida a la ciutat: joguines infantils, joies i estris personals i domèstics, pintures.

Comptem que la visita durarà unes dues hores aproximadament. Després de la visita anirem tots a fer un entrepà a Sant Martí d’Empuries.

Aquesta és una activitat gratuïta i oberta a totes les persones que vulguin participar. Hi haurà un punt de trobada, a Fontajau, a Girona, a les 10h del matí, i un altre a les 11h davant l’entrada de les ruïnes. És important arribar puntual als punts de trobada. El temps d’espera màxim serà de quinze minuts.

El preu de les entrades és de 5,5 € la tarifa general i gratuït amb el carnet del certificat de discapacitat.

Si estàs interessat en participar, tens de temps per apuntar-te fins al divendres 24 de maig (inclòs). Per confirmar la teva assistència, pots escriure a girona@activament.org o bé trucar al telèfon 618027823.


Deixa el teu comentari

Leave a reply

Back to Top