X

CineFòrum: “Quan l’art dóna respostes”

El proper divendres 26 d’abril, a les 18:30h, tenim cita amb una nova sessió del CineFòrum. En aquesta ocasió comptarem amb la visita de Claudio Pansera, gestor cultural, investigador, docent i editor. Va ser integrant del consell editorial del Instituto Nacional del Teatro, d’Argentina. És autor i editor de publicacions sobre cultura i desenvolupament social, entre altres obres, de “Cuando el arte da respuestas. 43 proyectos de cultura para el desarrollo social” i “El cuento como Herramienta social: Narración oral comunitaria en América latina”.

En aquesta sessió veurem “Quan l’art dóna respostes, accions artístiques que transformen comunitats” on es projectaran diferents peces documentals de temàtiques diverses que tenen com a fil conductor de l’art com a eix transformador. La selecció de documentals, la xerrada i debat va a càrrec de Claudio Pansera.

En els contextos de crisi que estem travessant, una de les necessitats més bàsiques és la de poder tornar a imaginar futurs possibles (…) Urgeixen les respostes creatives, capaces de proposar camins inesperats per resoldre aquestes situacions (…) Indubtablement els artistes tenen un entrenament molt útil al respecte: audàcia per pensar el que no existeix (encara), el coneixement dels passos a seguir, l’energia per posar en marxa aquesta idea i la passió per sostenir contra els embats que pateixen les propostes innovadores . El multiplicar l’existència d’artistes, llavors, no pot ser entès com un luxe“. Claudio Pansera. Cuando el Arte da respuestas.

El CineFòrum és una activitat gratuïta, pensada per compartir i reflexionar, organitzada per ActivaMent i la Xarxa sense Gravetat. Nosaltres us convidem també a les crispetes! Al Centre Cívic Convent de Sant Agustí, C/ Comerç 36, Barcelona. El divendres 26 d’abril. Atenció: avancem l’hora a les 18:30h. Us hi esperem!


Deixa el teu comentari

Leave a reply

Back to Top